Det kan man göra själv!

TinashandDW2-800”Det kan man göra själv”
var en kommentar jag ofta fällde som barn när jag fick syn på något fint. Med bubblande glädje såg jag i mitt inre hur jag snickrade, målade, byggde, kavlade och arrangerade.

Vid morfars stuga blev det till slut ett nöjesfält, i skogen bakom farmor och farfar en hel sagostig. Jag pyste av stolthet och brann av iver att välkomna mina gäster! Mina besökare lotsades runt längs för dem osynliga stigar, mellan attraktioner av brädbitar, kottar och bemålade stenar. Jag såg ut över mitt verk, helt infärgat av mina inre drömmar…

Att skapa saker med sina händer kan ge stor tillfredställelse. Ibland är det lätt, andra gånger prestationsfyllt och svårt. Orsaken till att man väljer att skapa något kan vara helt olika. Ofta målinriktat och fokuserat, ibland helt förutsättningslöst och som rent tidsfördriv och andra gånger bara för att det är kul! När det är blir jag friare i min tanke, jag får en känsla av att ”det händer något”. Under kategorin ”För hand” kan du läsa om mina erfarenheter. Jag berättar om hur jag gjort och vill tipsa om sådant jag sett och hört för att inspirera dig att fullfölja dina idéer.

Visst kan du göra själv!

 

Bild: Eva Lundberg, fotocollage i Photoshop