Höstlöv som tema

colorfulleavesI

När jag gör bilder utgår jag gärna från ett tema och provar mig fram. Jag börjar med en grundidé som bär vidare, likt en lek med associationer där det ena leder till det andra.

 bladet-litenDen här vackra hösten var det inte svårt att fastna för ett tema med löv. De fanns ju överallt i starka färger. Gröna, gula, röda och orange. Dalande, liggande, fladdrande, dansande…

En morgon när jag vaknade hade jag en bild av färglada löv på vit botten i mitt huvud. Klar och tydlig. Den här bilden ville jag göra!

Jag började med att arbeta digitalt med några löv och ett blad som jag fotograferat av. Det blev en rad olika bilder i form av digitala collage, som jag sen publicerade i olika former på min webbplats Eva’s graphics.

Sen tänkte jag att det vore kul att måla bilden ”på riktigt” i akryl och hade en idé om hur det skulle kunna gå till. Jag började att måla det som skulle bli det första lagret färg.
När det hade torkat och det var dags att täcka med nästa lager, fick min man se det jag målat och sa ”Vad häftig! Den där är väl klar?”
Så, det fick den vara! Jag lade bara till några linjer, för att förstärka riktningen i den.

IMG_4863s2Så ett nytt försök på en ny duk! Den här gången var jag snabb på med lager nummer två: det vita.

Här är en bild av hur långt jag kommit hittills.  Kanske kommer jag att fortsätta lite till på den, och mjuka upp det vita med ljusa toner av andra färger.

/Eva