Kreativitet är en vana, ett förhållningssätt

Spirande, Eva LundbergUnder den senaste tiden har jag mött människor som berättat att de har svårt att få saker gjorda, som att skriva, skapa eller måla – fast de älskar att göra det. Något håller dem tillbaka eller får dem att förkasta det de gör. De har undrat varför och har sökt svar.

En bok som jag läst och varmt rekommenderar är  ”Full koll – Konsten att bli mer effektiv och kreativ i vardagen” av Lotta Abrahamsson (ISBN 978-91-37-13560-1, utgivningsår 2010 på bokförlaget Forum). Finns bl.a. att köpa hos Adlibris.

”Kreativitet är en vana, ett förhållningssätt” hävdar Lotta Abrahamsson i sin bok, och forsätter:

”Precis som effektivitet, glädje och mod. När du vågar ett litet steg i taget kommer rädslan gradvis att klinga av. Och skulle den inte försvinna helt och hållet gör det ingenting. Du låter inte obehaget hindra dig från att genomföra det du verkligen vill.”

I boken berättar Lotta personligt om hur hon blev av med ovanor som hindrade henne att vara kreativ och effektiv i sitt arbete. Steg för steg leder hon läsaren in i nya tankebanor som på sikt ger förutsättningar för bättre vanor.

Den här boken är skriven med passion! Genom många konkreta tips, generöst varvat med reflektioner ur Lotta Abrahamssons egen vardag, får jag verktyg och lust att förbättra mina möjligheter för ökad kreativitet och effektivitet.

Läs mer om författaren Lotta Abrahamsson.
Ett tips är att prenumerera på Lottas nyhetsbrev, fullmatade med inspiration!

 

Bild: Eva Lundberg