Landskap i soluppgång

Vy över vatten IIITre målningar i akryl ”Vyer över hav” kom till efter en beställning av min dotter. ”Ett enkelt landskap med mycket färg” skulle det vara. ”En solnedgång, eller kanske uppgång? Bara antydningar, inget exakt motiv…” Jag gillade idén och målade fler på 30×30 cm uppspänd duk med bred kant.  Jag hade även några stora dukar ca 75×60 cm, som stått och väntat på mig i ett hörn i 18 år. Den här vintermånaden fick jag mod! ”Relax” är en större version av ”Vy över vatten III”. Och sen ”Rofyllt” och ”Styrka”. Du kan se dem alla på http://www.evalundberg.com/

AStyrkatt leka med färg runt en horisontlinje och skapa djup på det här sättet, upplever jag just som rofyllt och härligt – inga detaljer att tänka på, bara färg och horisontella linjer för att skapa en stämning.

Relax

 

 

 

 

 

 

 

/Eva

”Relax” och ”Styrka”, målningar i akryl av Eva Lundberg.