Recycle – blommor av färgstarka plastflaskor

Jag har länge beundrat Renathe Schneider för hennes kreativitet och underbart fantasifulla och färgstarka smycken! En nyhet hon har är läckra halsband av återanvänt material, som hon kallar Upcycling. Det förklarar Renathe är ”en process där engångsartiklar, värdelösa produkter eller kasserade artiklar blir använda på nytt för att tillverka något mer värdefullt, nyttigare, eller mer estetiskt tilltalande.”
Hon gör dessa smycken ”i opposition till konsumentkultur och att uppmuntra folk att tänka på nya och innovativa sätt att använda saker”, något jag tycker är en mycket tilltalande idé både för vår gemensamma framtid och för individuell utveckling. Se mer på http://www.renathe.com/

recycle blommor

Ja, MIG fick Renathe i alla fall upp ögonen på och igång! Varje gång ett schampoo tog slut tog jag reda på förpackningen. : ) När jag hade ett lager sköljde jag ur dem och tog bort etiketterna på dem. Utrustad med en kraftig sax klippte jag ut rundlar med vågiga kanter i olika storlekar. Försiktigt, för att inte slinta!
Med hjälp av en håltång kunde jag göra hål i centrum av dem för att sammanfoga dem. En metalltråd stacks upp genom hålen på de staplade rundlarna och fästes med en pärla på ovansidan av den översta rundeln. Tråden fördes ner igen och tråcklades ihop till en ögla på baksidan. Öglan kunde sen användas för att fästa blomman någonstans.
Men, jag ville också dekorera rundlarna och variera dem i tjocklek för att få blommorna mer ”levande”.  Före sammanfogningen klippte jag därför fler hål i olika storlekar med håltången på ”kronbladen” och smälte kanterna något, med lågan från en tändare.

Kanske kommer dessa blommor att bli de dekorationer på en ljuskrona så småningom? Det är kanske nästa kreativa projekt!

/Eva