Årets sista betongprojekt!

”Det här kan vara bra att ha…”

Känner du igen dig? Kanske är du då precis som jag en person som ser möjligheter i det mesta – möjligheter att skapa något nytt! Därför växer ibland ”bra-att-ha-högarna” till sig, tills de skymmer sikten, och till slut även tar bort lusten att vara kreativ.

Så en söndag i oktober var det därför dags att rensa i förrådet, för att hitta alla ”bra-att-ha-saker” som jag sparat för framtida betonggjutarprojekt. NU skulle det bli av – innan vintern!
Jag upptäckte att hälften av allt material i stället fick åka på en sista tur till återbruket, men resten lades på ett bord på altanen. Av dessa tejpade jag ihop fungerande formar som oljades. Sen släpade jag fram säckar av den färdigblandade finbetongen, en hink och något att blanda med. En halv säck cement och en hög sand fanns med som reserv.

betong projekt

På bilden kan du se en del av de förberedda formarna. Det är framtida krukor (där innerformarna är gjorda av flera plastburkar staplade på höjden), en stor skål (rottingskålens sista uppgift…), en hylla av ett köttråg och ett keramikfat, ett ben till en sittbänk (av en uppsamlare för pappersstrimlare), en bordskiva som ska kläs med mosaik och en julgran i betong.

Det är just det här som är så roligt med betonggjutning – man ser plötsligt ”formar” då man övat upp sitt recycle-tänk. Bild på resultatet kommer i nästa inlägg!

/Eva

Foto: Eva Lundberg