Betong? Lär dig på en dag!

Ju mer jag håller på, desto mer inspirerar det mig att fortsätta, detta FORMBARA, LÄTTBEARBETADE, VÄDERTÅLIGA, SNYGGA, ENKLA material: Betong!

betongFördelarna är många och när man väl börjat ser man möjligheterna.
Konstistensen som jag själv väljer genom hur stor mängd vatten jag tillsätter avgör vad jag kan skapa. Om det ska hällas i en form, eller formas med händerna.
Det är enkelt att jobba med: Blanda, gjut, låt ”brinna” med minimal arbetsinsats – bara lite fukt ska tillsättas, och så putsa lätt efter lossning ur form.
Placera ut föremålet där du tycker att det passar och låt det pryda sin plats. När hösten kommer kan du bara ”glömma” bort det till våren. Materialet är frostsäkert och vädertåligt utan åtgärder.

På kurserna som jag håller är det roligt att visa hur enkelt det är att arbeta med betong – som geggamojja – som en del brukar sammanfatta det! Konsten ligger i att se möjligheterna att skapa formar och saker att dekorera med – ofta genom att återvinna förpackningar, utsorterade hushållsredskap, keramik och annat. Genom att jag visar många exempel på vad man kan göra, förklarar hur jag har gjort, visar tillgängliga formar och material och slutligen gjuter ett exempel, brukar idéerna trilla igång! Ivern sprider sig och de flesta hinner med att göra ett par, tre alster. Nöjd åker man hem!
Vid andra träffen kommer man för att lossa formarna och bearbeta det gjutna. Sen brukar det vara bråttom hem att få placera ut det där fågelbadet, krukan eller ljuslyktan, där det ska stå.

/Eva